ZWANGERSCHAPS- therapie

Zwangerschaps-therapie

Waarom zwangerschapstherapie?

In onze zwangerschap pikt je ongeboren kindje al heel veel op van de moeder en vader. Een voorbeeld van mijn ervaring: Tijdens mijn zwangerschap werkte ik op de automatische piloot, ik was niet bewust bezig met mijn zwangerschap en mijn kindje in mijn buik, ik zag alles als vanzelfsprekend. Toen mijn bevalling begon, duurde dat een paar dagen. Het was een heftige bevalling, mijn zoontje wilde maar niet komen en werd uiteindelijk met een zuignap gehaald. Ook dit zijn tekenen dat mijn zoon niet geboren wilde worden met een moeder die helemaal niet bewust was van het leven. Nog vol zat met haar eigen onverwerkte gebeurtenissen. Nu weet ik hoe belangrijk het is om aanstaande moeders te helpen ter voorbereiding op een fijne onbezorgde bevalling, maar ook het moederschap kan verlicht worden door klankentherapie. Niets is zo vanzelf sprekend dan het krijgen van een kindje en het opvoeden ervan. Als baby’s veel huilen dan hoeft dat niet zo te zijn dat ze pijn hebben. Het kan ook zo zijn, dat ze alle gevoelens van de ouders overnemen waar ze onrustig van worden.

Zwangerschapstherapie kan vanaf 14 weken gegeven worden, de therapie duurt 60 min. Je ligt op een fijne behandeltafel. De schalen worden boven en op het lichaam gegeven. De schaal komt niet op de buik maar die houd ik vast boven je buik.